• Laiti Gasoline Egine ma le 2 Stroke Gasoline Engine

Laiti Gasoline Egine ma le 2 Stroke Gasoline Engine

Laiti Gasoline Egine ma le 2 Stroke Gasoline Engine

O le a le afi penisini la'ititi?

O nisi taimi atonu e te le mautonu e uiga i le tamai afi penisini.Mo se fa'ata'ita'iga, atonu e la'ititi se afi mo'a mutia masani pe a fa'atusatusa i le afi o lau ta'avale.
Peita'i, e foliga la'ititi le lapo'a o le afi moavai pe a fa'atusatusa i le afi o le pulumu fa'ato'aga.E faapena foi, o le afi i totonu o lau taavale e fai si tele pe a faatusatusa i le afi o loo maua i se mutia mutia, ae o le a sili atu ona laʻititi nai lo le afi o se vaa folau tele.E pei ona e vaʻai, o le uiga o le "masini laiti" e faʻatatau i lau manatu.
Ae peita'i, a tatou fa'aogaina le upu tama'i afi i lenei kosi, o lo'o tatou fa'atatau i se afi kesi e maua ai le itiiti ifo i le 25 hp (malosio).I le taimi nei, atonu e te le masani i le malosi o solofanua, ae faamolemole ia manatua o le tele o le afi, o le tele foi lea o le horsepower e maua mai ai.

talafou-3 (1)

O le a le ta e lua?

O le faaupuga ta'amilosaga lua-stroke o lona uiga o le afi e atia'e se malosi malosi i taimi uma e alu ai i lalo le piston.
O le pa'u e masani ona iai ni ports se lua, po'o ni alalaupapa, tasi (e ta'ua o le intake port) e fa'afeiloa'i ai le fa'afefiloi o le ea ma le suau'u, o le isi e fa'ataga ai kasa mu e alu atu i le ea.O nei uafu e ufiufi ma tatala e le piston pe a alu i luga ma lalo.

Piston agai i luga!O le a le mea na tupu i le inisinia?

A alu i luga le piston, o le avanoa o loʻo nofo ai i le pito i lalo ole poloka afi e avea ma masini.E oso atu le ea e faatumu le gaogao, ae a'o le'i oo i totonu, e tatau ona ui atu i totonu o se mea e ta'ua o le carburetor, lea e piki ai le suau'u matāua.O le ea e tuleia ma tatala ai se u'amea u'amea puna i luga o se avanoa i totonu o le atigiliu ma fa'atasi ai ma le suau'u e ulu atu i totonu o le atigiliu.

Piston agai i lalo!O le a le mea na tupu i le afi?

A alu ifo le piston i lalo, e tulei uma i le tootoo feso'ota'i ma le crankshaft, fa'apea fo'i le fa'afefiloi o le ea ma le suau'u, ma oomiina se vaega.I se taimi patino, e tatala e le piston le uafu fa'aoga.O le uafu lea e tau atu mai le atigili i luga a'e o le piston, e mafai ai ona tafe atu le fa'afefiloi o le ea ma le suau'u i totonu o le atigi pusa.
Siaki le ata manaia gif lea:

talafou-3 (2)

Taimi meli: Ian-11-2023